Beko Basketbol Ligi'nin Yeni Lider; Banvit

Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi'nin 21. haftasının kapanış maçında deplasmanda Beşiktaş'a konuk olan Banvit, rakibini 56-67 yenerek haftayı ligin lider olarak kapattı.




Beko
Basketbol Ligi'nin 21. haftasının kapanış maçında deplasmanda Beşiktaş'a konuk olanBanvit, rakibini 56-67 yenerek haftayı ligin lider
olarak kapattı.


Bu sezon evinde hiç mağlup olmayan, deplasmanlarda ise sadece Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'e yenilen Banvit, Beşiktaş maçından galip gelerek hem galibiyet serisini 12 maça çıkardı. Hafta sonu Tofaş'a yenilen Fenerbahçe Ülker'in üçüncü mağlubiyeti almasının ardından Banvit, puan farkıyla Beko Basketbol Ligi'nin yeni lideri oldu. Bandırma ekibinde Chuck Davis 20 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Sammy Mejia da 14 sayı-9 ribaund ve 5 asistlik bir katkı sağladı.

Karşılaşma düşük tempoda başlarken, ilk dakikalarda iki takım da skor bulmakta zorlandı. Patrick Christopher'ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu 2 üçlükle üstünlüğü eline alan Beşiktaş, ilk çeyreği 16-10 önde tamamladı. İkinci çeyrekte hücum silahları Mejia – Davis – Bajramovicüçlüsünün devreye girmesiyle oyunu dengeleyen Banvit, soyunma odasına girilirken durumu 29-29'da eşitledi.

Üçüncü çeyreğe iyi başlama ritüelini bu maçta da sürdüren siyah-beyazlılar, soyunma odasından 8-0'lık seriyle dönerlerken periyodun kalan bölümünde Chuck Davis veSammy Mejia'nın bulduğu sayılarla bir kez daha farkı kapatan Bandırma ekibi, son çeyreğe girilirken skoru 41-41'e taşıdı. Beşiktaş'ın Serhat Çetin dışında skor üretmekte zorlandığı dakikalarda Davis'in kontrolü eline almasıyla öne geçen Banvit, son 2 dakikaya 53-58'lik üstünlükle girdi. Ritmini maç sonuna kadar koruyan Bandırma ekibi, rakibini 56-67 mağlup etti.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı